Deckscape: The Mystery of Eldorado

Deckscape er en spilserie inspireret af af Escape rooms, hvor spillerne skal løse gåder for at løse spillet. Det har fællestræk med andre spil i genres som EXIT games og Unlock!, men har også betydelige forskelle som gør oplevelsen meget anderledes.

Målet er at løse gåderne så hurtigt som muligt. Der gives desuden straftid for forkerte løsninger.

The Mystery of Eldorado er fjerde spil i serien. Du starter som en gruppe af opdagelsesrejsene som søger efter Eldorado. De opdagelsesrejsene vælger dog at give op, men i flyet bliver ramt af en stor sten, så flyet styrter. Spillerne lander alene og skal overleve sult og farer, samtidig med at Eldorado skal findes.

Udgivelsesår2018
Antal spillere1-6
Spilletid30-90 min
UdgiverdV Giochi
SprogEngelsk

Gameplay

Spillet består udelukkende af kort og minder dermed også om Unlock! serien. Spillet skal ikke ødelægges, men der er et kort i spillet, som er beregnet til at skrive point/straf på. Man kan dog blot skrive på et stykke papir i stedet.

Spillerne skal finde Inkaernes tabte guld og derved løse Eldorados mysterie. I starten af spillet bliver du bedt om at notere tiden eller starte et stopur. Tiden har udelukkende indflydelse på point til sidst i spillet. Der kan tildeles straftid til sidst i spillet baseret på, hvor mange gåder der blev løst forkert.

Der er en stor forskel til andre spil i genren. For de fleste gåder bliver spillerne enige om et svar. Når spillerne er enige vendes kortet for løsningen. Et forkert svar giver ulemper som strafpoint til sidst i spillet. Men spillet fortsætter, og har derfor et væsentlig hurtigere tempo end andre lignende spil, hvor du skal løse gåderne korrekt for at fortsætte.

Historien starter med at spilleren har givet op på Eldorados mysterium og sidder i en flyver på vej hjem. Rejsen bliver afbrudt af en mystisk genstand, som rammer flyet og får spilleren til at hoppe ud i faldskærm. Inden udspringet er der tid til at tage 2 genstande ud af 4. Hver genstand er repræsenteret med et kort: En uunværlig manual, en kikkert, En skarp machete og noget mad. Spillerne vælger samlet set 2 genstande og vender dem om. De giver hver især deres fordele i spillet, som ikke er kendt på forhånd.

Spillet fortsætter løbende ved at næste kort i bunken afsløres. Normalt er hver kort en gåde. Når spillerne har svaret vendes kortet for løsningen og derefter tages næste kort med næste gåde.

Tidligt i spillet deles kortene i 3 bunker. Spillerne kan fortsætte som de har lyst fra hvilken som helst bunke, og hvis spillegruppen består af flere spillere kan der løses flere bunker af gangen. Derved er det nemmere for alle at være med, da det ellers er svært at være flere end 2-3 personer om et kort.

Kortene har en god kvalitet og en god størrelse. De er størrere end kort fra eksempelvis Unlock!.

Gåderne er ret nemme og børn kan sagtens være med. Der er enkelte gåder, der er en lille smule udfordrende – Dog oftest fordi svaret er så indlysende, at man er i tvivl om det bare er det. Børn kan sagtens være med og man er sikret at komme igennem spillet, selvom man ikke kan løse alle gåder. Alle forkerte svar påvirker kun den samlede score til sidst.

Samlet vurdering

Vi spillede spillet igennem 2 spillere, der har erfaring med genren. Det var hyggeligt, men meget lidt udfordrende. Jeg har efterfølgende taget nogle af kortene med labyrinter og lignende og løst med børn uden at gå hele spillet igennem.

Det er fint til en lille times let underholdning, hvor der ikke ønskes den store udfordring eller hvis der er børn med i gruppen. Der står på æsken, at spillet er for 1-6 spillere. De fleste vil finde det for kedeligt til 1 person og 5 eller 6 spillere vil være svært for alle at være med. 2-4 spillere er optimalt.

Vi kunne lide

  • Størrelsen på kortene
  • Tempoet i spillet, da man bevæger sig hurtigt til næste gåde uanset korrekt svar
  • At børn kan være med

Vi kunne ikke lide

  • Meget lidt udfordring
  • Svarene på nogle gåder er så indlysende, at man bruger tid på at lede videre

Skriv en kommentar