Crime Scene: Brooklyn 2002

Der er sket et mord, som skal opklares i Brooklyn 2002. Du er detektiven og skal løse gåder for at finde frem til morderen.

Brooklyn 2002 kombinerer en historie med gåder.

Udgivelsesår2018
Antal spillere1-4
Spilletid180+ min
UdgiverBoard & Dice
SprogEngelsk

Spilkomponenter

Spillet består af følgende komponenter:

  • Spillebræt: Et foldbart spillebræt med billede af gerningsstedet
  • Spillekort (Game Cards): Der er 64 af disse, som udgør gåder, svarkort og hints
  • Historiebog: Dele af historien er skrevet her og samtidig bruges bogen på en unik måde til at tjekke svar på gåder

Kvaliteten af komponenterne er gode. Spillebrættet føles er et reelt bræt og ikke bare tynd papir som i mange lignende spil. Dog kan nogle ting være svære at se, men det var et mindre problem end i Escape Tales: The Awakening.

Brooklyn 2002 spilkomponenter

Gameplay

Brooklyn 2002 har en unik måde at svare gåder og tjekke svar. Det fungerer ved at du tager et gådekort. Hver svar til en gåde skal være et tal. Når du har svaret tager du et svar kort med 4 svarmuligheder. Hver svarmulighed peger på et afsnit, linje og ord i historiebogen. Det ord kunne være en hat, og spillerne skal så finde en hat på spillebrættet som vil have et nummer. Nummeret er det svarkort der skal tages. Det tjekkes om svarkortet er korrekt ved at en snor, som er afbilledet på både gådekort og svarkort skal passe sammen, når de lægges sammen.

Nogle gåder kan kræve at spillerne finder flere hjælpekort. Det kan ses på gådekortet, hvor mange hjælpekort, der skal findes ved at se, hvor mange sorte snore der går ud af gådekortet.

Vi fandt det med snorene underholdende, og det er super tilfredsstillende at se bordet blive fyldt med kort med afbilledede snore imellem sig.

Til gengæld er systemet med at finde frem til et svar ret komplekst, og man måtte flere gange lige tage sig selv i at huske, hvordan det gøres korrekt. Der er mange steps i at tjekke svaret.

Gåderne

En stor del af spillet går ud på at finde genstande på det store billede på spillebrættet. Det er ikke svært og det fungerede udemærket.

Selve gåderne svinger meget i kvalitet og sværhedsgrad, men er overordnet relativt nemme. Hint-kortene er ikke specielt hjælpsomme. I hvert fald ikke det kort vi tog. Det ville også have været rart med svarkort, hvis det skulle ske, at man ikke kan løse en gåde.

Detaljerede svar kan dog findes på producentens hjemmeside.

Historien

Historien er okay, men heller ikke noget særligt. Gåderne er meget løst tilknyttet historien, og der er nærmest ingen sammenhæng. Der er en del at læse undervejs, og det var for os grænsene til ligegyldigt.

Samlet Vurdering

Vi kunne lide

  • De fysiske komponenter i stedet for app-baseret
  • Systemet med snore imellem kort
  • De simple gåder med små aha oplevelser

Vi kunne ikke lide

  • Dårlige hints
  • Halvdårlige oversættelser
  • Relativt kompliceret svarsystem

Skriv en kommentar