Key Enigma: Hack Forward Anmeldelse

Key Enigma beskriver Hack Forward som et Escape spil, der kombinerer gåder, narrativ og teknologi i en medrivende og udfordrende oplevelse. En oplevelse som er så omhyggelig designet, at det er umuligt at genkende fiktion fra virkelighed.

Det er selvfølgelig en overdrivelse, at du ikke vil være i stand til at adskille fiktion fra virkelighed, men beskrivelsen rammer meget godt, hvad Key Enigma har forsøgt med Hack Forward – Og som sådan også er lykkedes med.

Udgivelsesår2020
Antal spillere1-6
Spilletid480 min
UdgiverKey Enigma
SprogEngelsk, Tysk, Fransk, Spansk

Spillet

Spillet kommer i en kasse fyldt med kuverter med indhold. Kuverterne er lukkede og må først åbnes undervejs i spillet.

Alle de fysiske elementer er i virkelig god kvalitet. Det giver noget ekstra til oplevelsen – Det er bare sjovere, at sidde med noget som er produceret i god kvalitet.

Det er dog kun noget af spillet, hvor de fysiske elementer benyttes. En stor del af spillet foregår digitalt. Vi startede på en mobil, men skiftede hurtigt til en computer. Der skal både læses og søges på sociale medier samt Google. Der skal også afspilles videoer, sendes emails, chatbeskeder mv.

Man kan ikke andet end beundre opfindsomheden, og Key Enigma lever i høj grad op til påstanden om kombination af gåder, narrativ og teknologi. Der er undervejs fiktive personer, der kommunikerer med dig og det føles overraskende ægte.

Det er også værd at fremhæve hint-systemet, som er smart implementeret. Du beder de fiktive karakterer om hjælp ved at skrive HINT i en chat, email eller hvordan du nu engang kommunikerer med karakteren. Du får så et svar tilbage, hvor de har forsøgt at hjælpe dig. Hvis du går helt i stå, så kan du bede om løsningen.

Der er dog en ulempe ved den digitale del. Det er svært, at sidde og samarbejde om en computer. Især, når der skal læses og klikkes rundt. Vi spillede 2 og selv med få spillere, glædede vi os til at gå tilbage til de fysiske elementer.. Næste gang tager vi begge en computer med.

Spillet er langt. Som i rigtig langt i forhold til oplevelser som Exit og Unlock. Det er dog belejligt inddelt i 8 episoder, så det er nemt at stoppe undervejs. Vi spillede 2 episoder hver spilaften, som passer fint til omkring 2 timer med lidt små pauser undervejs.

Vi er efterhånden rutineret i genren, så vi kom ret hurtig gennem hvert kapitel uden at gå i stå. De fleste vil nok finde det relativt nemt, og hvis man skulle gå i stå fungerer HINT systemet upåklageligt som allerede beskrevet. Vi kunne dog godt have tænkt os lidt større udfordring. Evt. bare i de senere kapitler, da spillet er ca. samme niveau hele vejen igennem alle otte kapitler.

Samlet Vurdering

Det er alt i alt et spil, vi var glade for spille. Relativt nemt, men med mange gode idéer og gør brug af så mange sjove gimmicks som muligt. Der er meget indhold for pengene og i en god kvalitet.

Vi kunne lide

  • Kvaliteten af både fysiske og digitale elementer er helt i top
  • Mange timers underholdning i et enkelt spil
  • Mange fede gimmicks i de fysiske elementer
  • Et cool hint-system
  • Ekstrem hurtig support fra firmaet bag

Vi kunne ikke lide

  • Vi oplevede en fejl med, at vi ikke modtog emails. Det fik spillet til at gå istå ved første gåde. Support svarede dog inden for 5 min på en Søndag! Sørg for at bruge en anden email, hvis du ikke modtager noget
  • Den digitale del var for os ikke lige så underholdende som den fysiske på trods af, at den er veludført. Især, hvis man deles flere personer om én computer.

Skriv en kommentar